ostako

لوله کشی در اصفهان

ostako

لوله کشی در اصفهان

سیستم‌‌‌های لوله کشی آب و انواع سیستم لوله کشی شوفاژ (مدار گرمایش)

- سیستم باز:

 در این سیستم، آب به سوی یک مخزن که به هوای باز راه دارد، جریان می‌یابد (مانند برج  خنک­ کننده و ایرواشر).

2. سیستم بسته

 در این سیستم، جریان آب در هیچ نقطه‌ای در معرض هوای آزاد قرار نمی‌گیرد. چنین سیستم‌هایی در دو نوع منبع انبساط باز و بسته ارائه می‌شوند که در نوع منبع انبساط باز، شامل یک منبع انبساط هستند که با هوای آزاد در ارتباط است، ولی سطح آبی که در معرض هوای آزاد است قابل توجه نیست.

سیستم‌های لوله‌کشی از جهت دیگر نیز به دو دسته تقسیم می‌شوند.

1. سیستم تک­ گذر: در این سیستم، آب یک بار از وسیله‌ای عبور نموده و تخلیه می‌گردد که تجهیزات بکار رقته در مسیر آب گرم بهداشتی (آبگرم مصرفی) از این نوع هستند.

2. سیستم گردشی: در این سیستم آب پس از رسیدن به وسیله مورد نظر تخلیه نمی‌شود بلکه توسط یک مدار لوله‌کشی، بین مبدل حرارتی و مبدأ حرکت خود که می‌تواند یک پکیج باشد، گردش می‌کند. گردش آب می‌تواند تحت نیروی ترموسیفون ناشی از اختلاف وزن مخصوص آب گرم رفت و برگشت یا به صورت اجباری توسط پمپ صورت گیرد. هر دو سیستم فوق ممکن است باز یا بسته باشند.
انواع سیستم لوله کشی شوفاژ (مدار گرمایش):

1- سیستم  تک لوله ای (One Pipe System):

 در این سیستم، که یکی از روش‌‌‌های صحیح لوله کشی در اصفهان برای شوفاژ است، تنها یک لوله وظیفه انتقال و بازگرداندن آب مدار بسته رو بر عهده دارد و دقیقا همان لوله ای که از سمت منبع تولید آب گرم شوفاژ (همانند پکیج شوفاژ دیواری) به سمت مصرف کننده‌‌‌های حرارت (همانند رادیاتور، فن کویل و. .) حرکت می‌کند وظیفه برگرداندن آب به منبع تولید حرارت را خواهد داشت.
لوله کشی تک لوله ای
لوله کشی تک لوله ای

دقت گردد که در هنگام اتصال سیستم لوله کشی شوفاژ به رادیاتور، حتما نیاز به ایجاد انشعاب دوم و ادامه خط لوله به رادیاتور بعدی است و اگر تنها لوله به رادیاتور وارد شده و در سمت دیگر خارج گردد، به این نوع اتصال، اتصال به صورت سری اطلاق می‌گردد که کاملا غلط است، چرا که با بستن شیر ورودی به رادیاتور، مسیر حرکت آب کلا قطع شده و کل سیستم متوقف خواهد شد.

محاسن لوله کشی تک لوله ای:

    مناسب ترین گزینه برای لوله کشی روکار
    مصرف کمتر لوله و در نتیجه کم هزینه تر بودن نسبت به سایر روش ها

معایب لوله کشی مستقیم:

    نیازمند دقت بالاتر در اجرای سیستم
    مناسب نبودن برای بیش از 5 تا 6 رادیاتور

2- سیستم  دو لوله ای (Two Pipe System):

 در این روش، که دومین روش صحیح لوله کشی شوفاژ است، بر خلاف روش قبلی، آبرسانی توسط دو لوله مستقل با نام‌‌‌های لوله رفت (Flow Pipe) و لوله برگشت (Return Pipe) انجام می‌شود. پرواضح است که خط لوله رفت دارای دمای بالاتر و خط لوله برگشت دارای دمای پایین تر است. این نوع لوله کشی خود بر دو نوع است:

        سیستم لوله کشی با برگشت مستقیم (Direct Return Piping)
        سیستم لوله کشی بارگشت معکوس (Reverse Return Pping)

برگشت مستقیم:
در این روش لوله کشی شوفاژ، یک خط لوله به عنوان خط لوله رفت، از قسمت دمابالای تولید کننده حرارت (بطور مثال پکیج شوفاژ دیواری) به سمت توزیع کننده حرارت در فضا (Heat Emitter) همانند رادیاتور کشیده می‌شود و یک خط لوله برگشت، به عنوان جمع کننده آبی که حرارت خود را در رادیاتور از دست داده است، در نظر گرفته می‌شود. نحوه اتصال رادیاتور‌ها (یا هر توزیع کننده حرارت دیگری همانند فن کویل و…) به خط لوله رفت و برگشت شوفاژ همانگونه که در شماتیک زیر نمایش داده شده است، بدین صورت است که به ترتیب نزدیک شدن هر خط لوله به رادیاتورها یک انشعاب به لوله رفت و یک انشعاب به لوله برگشت شوفاژ متصل خواهد شد.
لوله کشی مستقیم رادیاتورها
لوله کشی مستقیم رادیاتورها
 

در حالت برگشت مستقیم، قطر لوله برگشت در تمام طول مسیر برابر قطر لوله رفت متناظر خواهد بود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد